• Magyar
  • English
  • Romana
Cholnoky Jenő
Bemutatkozás
Alapító tagok
Pályázatok
Hírek
Szakosztályok
KMEI
Együttműködés
Természet Világa
Digitalizált térképek a Hagyaték / Térképtár menüpontban!  Újdonságok a Hagyaték oldalon!  
Bemutatkozás
Kik vagyunk?
A kolozsvári BBTE Földrajz karának magyar tanárai már régebben felvetették valamilyen szervezeti forma létrehozásának szükségességét. A legfontosabb mozgató erő az a pályázati rendszer volt, amely segítségével az oktatási folyamat támogatását lehetett megvalósítani. Pályázni azonban csak jogi személyiségnek lehetett. Így hosszas előkészítés után, 2005 február 2.-án közjegyző előtt is megerősítettük elhatározásunkat.
Citeste mai departe...
 
Céljaink

Az előbb már általánosan megfogalmazott cél eléréséhez a következő célkitűzések várnak megvalósításra:

  • a Földrajz Kar hallgatói, végzősei és tanárai közti információcsere;
  • szakkörök, szakmai megbeszélések, konferenciák és egyéb hasonló rendezvények szervezése, amelyek előmozdítják az egyesület céljainak elérését;
Citeste mai departe...
 
Tagok

Az egyesület tagja lehet bármely nagykorú személy, aki a BBTE vagy más egyetem Földrajz karán végzett, a BBTE Földrajz karán vagy más földrajz profilú karon oktató személy, a földrajz területén dolgozó kutató, muzeológus aki elfogadja az Egyesület alapszabályzatát.

Citeste mai departe...
 
Tőke

Az Egyesület alaptőkéje az alapító tagok betétjéből tevődött össze. Ezt a tagok által befizetett tagsági díj egészíti ki. További jövedelemforrás lehet:

Citeste mai departe...
 
Vezetés
Az Egyesület legfelsőbb irányító szerve a Közgyűlés, amely a tagok összességéből áll. A közgyűlés évente egyszer ül össze rendes ülésre, illetve rendkívüli ülésre valahányszor erre szükség van.
Citeste mai departe...
 

Impresszum | Kapcsolat

© 2006 Cholnoky.ro