• Magyar
  • English
  • Romana
Cholnoky Jenő
Bemutatkozás
Alapító tagok
Pályázatok
Hírek
Szakosztályok
KMEI
Együttműködés
Természet Világa
Digitalizált térképek a Hagyaték / Térképtár menüpontban!  Újdonságok a Hagyaték oldalon!  
Együttműködés
Erdélyi Kárpát Egyesület

Az Erdélyi Kárpát Egyesület 1891-ben alakult, majd 1945-ben szűnt meg, természetesen nem önszántából! Az 1989-es változások hatására 1990 februárjában létrejön a Kárpát Turista Egyesület melynek elnöke Tövissi József, titkára pedig Imecs Zoltán volt. A fiatal egyesület céljaként tűzte ki az Erdélyi Kárpát Egyesület újraélesztését. A hosszú és bonyolult történetet részletesen meg lehet ismerni itt.

Bár egyesületünk nem írt alá - legalábbis egyelőre - semmilyen hivatalos megállapodást az EKÉ-vel, együttműködésünk mégis sikeresnek mondható, hiszen 2 teljes oldal áll rendelkezésünkre a kéthavonta megjelenő, kivételes minőségű kiadványban a Gyopárban . Ezúton is szeretnénk megköszönni ezt a lehetőséget!

Tovább...
 
Magyar Földrajzi Társaság

A Magyar Földrajzi Társaság röviddel magalakulásunk után jelezte, hogy szeretne kapcsolatba lépni egyesületünkkel. Nagy megtiszteltetés számunkra egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező szakmai egyesülettel kapcsolatot teremteni. Hosszas egyeztetések után az első találkozóra 2006 december 4-én került sor. Vendéglátóink ebből az alkalomból megszervezték „Az erdélyi geográfia napja”című konferenciát (a rendezvény teljes programja megtekinthető itt. ) A rendezvényt Kovács Zoltán, a Magyar Földrajzi Társaság főtitkára nyitotta meg. Elsőként Imecs Zoltán, a Cholnoky Jenő Földrajzi Társaság elnöke röviden bemutatta a kolozsvári szervezet megalakulásának történetét és céljait. Ezek után a két társaság elnöke, Papp-Váry Árpád és Imecs Zoltán aláírta a közösen kidolgozott Együttműködési Megállapodást. E fontos pillanat után kezdődött a szakmai konferencia, melynek során nyolc előadás került bemutatásra.bb_6b.jpg

Tovább...
 

Impresszum | Kapcsolat

© 2006 Cholnoky.ro