• Magyar
  • English
  • Romana
Bemutató
Témák és csapatok
Fotógaléria
Digitalizált térképek a Hagyaték / Térképtár menüpontban!  Újdonságok a Hagyaték oldalon!  
Szakkollégium

A szakkollégiumok több száz éves múltra tekintenek vissza, létrejötte a neves angliai egyetemek kollégiumaival van összefüggésben, ahol egy adott épületben lakó hallgatók  szellemiségüknek, a többitől való különbözőségüknek adtak formát a szakkollégiumi tevékenységekben. 

Itthon, Kolozsváron, kollégiumi épület hiányában  a szakkollégiumok virtuálisan működnek, és az otthont adó hely hiányában áttevődött a hangsúly a szak-ra. Ennek megfelelően az utóbbi 3 évben számos szakon kezdték el működésüket a szakkollégiumok, amelyeket vagy az illető szakon működő háttérintézmény működtet, vagy közvetlenül a  Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet szakkollégiumi programjából kapnak támogatást. 

A szakkollégiumok azok a helyek, ahol az érdeklődő, többre kíváncsi és esetleg tenni akaró hallgató segítségre talál olyan tanárok, szakemberek tutori tevékenysége révén, akik időt, energiát, figyelmet, türelmet áldoznak a tantervi foglalkozásokon kívül. A szakkollégiumi foglalkozások szakról szakra különböznek, van ahol a rendhagyó előadások, van ahol az alkalmazott kutatások, máshol a könyvtári dokumentálódás kerül előtérbe.

 

Impresszum | Kapcsolat

© 2006 Cholnoky.ro