• Magyar
  • English
  • Romana
Bemutató
Témák és csapatok
Fotógaléria
Digitalizált térképek a Hagyaték / Térképtár menüpontban!  Újdonságok a Hagyaték oldalon!  

A Cholnoky Jenő Földrajzi Szakkollégium keretében a 2010/2011-es tanévben is folytatódik a Megújuló Energia csoport tevékenysége. Az eddigi munkánk főként az energetikai célú szélsebesség modellezésére és elemzésére összpontosult. Az Északnyugat-Erdély szélenergia potenciáljának feltérképezésé érdekében 4 térséget választottunk ki, amelyek eltérő domborzati sajátosságokkal rendelkeznek. A vizsgált területek Kolozsvár, Zilah, Szatmárnémeti környéke, illetve a Vigyázó-hegység. A négy térség lehatárolására a jobb térbeni felbontású eredmények érdekében volt szükség.

További céljaink: 

  • A Csíki- és a Gyergyói-medence, valamint a Görgényi-plató szélviszonyainak modellezése és elemzése a WindSim program segítségével.
  • Saját meteorológiai állomást állítottunk fel Pálpatakán, mely három paramétert mér: hőmérséklet, páratartalom és globálsugárzás. A mért adatokból térinformatikai módszerrel sugárzási térképek készítünk.
  • Biomassza lehetőségeinek felmérése a Háromszéki-medencében (piackutatás, megvalósíthatósági tanulmány, stb.).

Tutorok: Bartók Blanka, Lázár István

Hallgatók:

Bálint Szidónia: Földrajz szak, III. év

Barabás Dénes: Földrajz szak, III. év

Dénes Artúr: Területfejlesztés szak, I. év

Sebestyén Tihamér: Földrajz szak, II. év

Pál Kincső: Földrajz szak, III. év

A megújuló energiákat vizsgáló csapat beszámolója itt található.

Pál Kincső és Barabás Dénes III Dijat nyertek a magyarorszagi (Budapest-Debrecen) Országos Biomassza Klaszter altal meghirdetett I. Országos Megújuló Energetikai Tanulmány író és Rajzversenyen.  A rendevenyre a  2010-es ENERGOexpo VIII. Nemzetközi Energetikai Szakkiállítás és Konferencia keretében,  Debrecenben, 2010 szeptember 21-23 között került sor. A tanulmany pdf valtozata letoltheto itt.

 

 

Impresszum | Kapcsolat

© 2006 Cholnoky.ro