• Magyar
  • English
  • Romana
Cholnoky Jenő
Bemutatkozás
Alapító tagok
Pályázatok
Hírek
Szakosztályok
KMEI
Együttműködés
Természet Világa
Digitalizált térképek a Hagyaték / Térképtár menüpontban!  Újdonságok a Hagyaték oldalon!  
Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet
kmei.png

A Babeş-Bolyai Tudományegyetemen a ’90-es évek elejétől kezdve fokozatosan beindult a magyar nyelvű oktatás. A hazai civil szféra fejlődésének eredményeképpen egyetemünk egyre több karán alakultak olyan háttérintézmények amelyek önálló jogi személyiséggel rendelkezve megpróbálják támogatni az anyanyelvű felsőoktatást. Ezek a háttérintézmények fogtak össze 2004. január 20-án és létrehozták a  Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézetet (KMEI). Ez a szervezet mintegy ernyőszervezetként szeretné összefogni a háttérintézmények tevékenységét. A szövetség stratégiáját és további részleteket is megismerhetnek ide kattintva. A Cholnoky Jenő Földrajzi Társaság már megalakulása tagja a KMEI-nek. 

KMEI Pályázat

A KMEI Igazgatótanácsának és Tudományos Tanácsának döntése értelmében a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet támogatja a társult felsőoktatási intézményekben (BBTE, Protestáns Teológiai Intézet, Képzőművészeti Akadémia) és a KMEI hálózatában dolgozó, tanuló oktatók, kutatók, doktori és mesteri hallgatók konferencián való részvételét.

Azon jelentkezők pályázatát várjuk, akik előadással vagy poszterrel vettek részt, vagy szeretnének részt venni tudományos konferencián 2009. január 1. – 2009. december 30. között. A támogatás technikai okokból legkésőbb 2009. május 30-ig vehető igénybe (eddig az időpontig lehet utazási számlát kiállítattni, részvételi díjat befizetni) További részletek itt!

 

Impresszum | Kapcsolat

© 2006 Cholnoky.ro