• Magyar
  • English
  • Romana
Bevezető
Fényképtár
Térképtár
Eddigi eredményeink
Virtuális utazás
Digitalizált térképek a Hagyaték / Térképtár menüpontban!  Újdonságok a Hagyaték oldalon!  
Szülőföld Alap
2008 elején a Szülőföld Alap Kulturális és Egyházi Kollégiumának pályázatán nyert támogatás eredményeképpen elkészült a Térképtár feldolgozása, valamint tovább haladtunk a hagyaték digitalizálásával. A munkát Bartos-Elekes Zsombor vezette, munkájában segítették Groos Boróka, Lázár István és Veres József földrajz szakos hallgatók.

Munkájuk eredménye a Hagyaték oldal, térképtár részében tekinthető meg, de az elkészült tanulmány itt is letölthető. Az elkészült nyilvántartás lehetővé teszi az egyes tételek digitális keresését és mivel a térképek a már bemutatott új fiókos rendszerben vannak elhelyezve, könnyen meg is találhatók. Az érdeklődők megtekinthetik itt az általános nyilvántartást, aminek a segítségével eldönthetik, hogy mi érdekli őket. További részletekért - megjelölve a kiválasztott csoportot - forduljanak Bartos-Elekes Zsomborhoz a bezsombor@yahoo com címen!

A továbbiakban szándékunkban áll a gyűjtemény érdekesebb darabjait digitális formában is megjeleníteni. 

Ugyanakkor a Fényképtárban is folyt egy kis munka. Sikerült digitális formába alakítanunk a fényképi hagyaték "Khína" részét amely 190 felvételt tartalmaz (189 darab 13*18 cm-es üveg nagatív, és 190 darab 13*8 cm-es diapozitív, az üvegnegatívok másolata). Ezeket a felvételeket Cholnoky 1897-ban készítette.

Ugyancsak befejeztük az Egyesült Állmokban készült felvételek szkennelését (475 darab 9*12 cm-es síkfilmre készült felvétel). Mindezek a felvételek hamarosan elérhetők és letölthetők lesznek de nem teljes felbontásban. Aki szeretné használni ezeket a felvételeket, forduljon a fényképi rendszer Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez !

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Szülőföld Alap Iroda támogatását, mely nagymértékben hozzájárult a Cholnoky Hagyaték közkincssé tételéhez!

 
< Előző   Következő >

Impresszum | Kapcsolat

© 2006 Cholnoky.ro