• Magyar
  • English
  • Romana
Bemutató
Témák és csapatok
Fotógaléria
Digitalizált térképek a Hagyaték / Térképtár menüpontban!  Újdonságok a Hagyaték oldalon!  

A KORPA, vagyis a Korond-Parajd fenntartható turisztikai fejlesztési projekt a szakkollégiumtól teljesen függetlenül indult a 2008-as év elején. Azóta egy másfél éves pályázatos projektet is sikerült beindítani. Azért lett mégis szakkollégiumi téma, mert a kutatás kivitelezése csakis diákok segítségével valósítható meg. A projekt célja a Korond és Parajd környéki települések bekapcsolása a turisztikai forgalomba, olyan fenntartható fejlesztések kivitelezése által, amelyek marasztalásra bírják az átutazó turistát. A KORPA csapat lényegében csak elindítani kívánja ezek a fejlesztéseket, hagyva a helyi közösséget a fejlesztések életben tartására, éppen ezért minden területen együttműködünk a helyi közösségekkel, szervezetekkel, iskolákkal.

A tavalyi tevékenység eredményeképpen Korond környékén 36,9 kilométeres kijelölt biciklis tanösvény nyújthat újat a természetjáróknak és turistáknak. Kipróbáltuk a gyümölcsszárító építését, csemegéztünk a saját szárított gyümölcseinkből, iskolán kívüli tevékenységeket nyújtottunk a helyi tanulóknak.

A 2010 – 2011-es tanév KORPA feladatai közé tartoznak többek a Fenyőkúti tőzegláp védelme, napkollektor elhelyezése a pálpataki iskola vendégházára, a biciklis tanösvény pihenőhelyeinek kiépítése, új pályázatok előkészítése. A KORPA csapat lényegében felöleli a szakkollégisták teljes létszámát és szoros kapcsolatban áll a többi csapatokkal is, kiemelendő a borvizes és a megújuló energiás csapat rendkívül aktív részvétele a KORPA tevékenységekben.

Tutorok: Lovász Piroska

Szakkollégisták: Balogh Róbert, Miklós Alpár, Péter Johanna, Pap Ildikó

korpa1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  korpa2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

korpa3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

korpa4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

korpa5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  korpa6.jpg

 

Impresszum | Kapcsolat

© 2006 Cholnoky.ro