• Magyar
  • English
  • Romana
Tövissi József
Konferencia
Program
Jelentkezés
Tiszteletkötet
Digitalizált térképek a Hagyaték / Térképtár menüpontban!  Újdonságok a Hagyaték oldalon!  

TÖVISSI JÓZSEF Tiszteletnapok

2012. november 10-11., Kolozsvár

- Meghívó -

Tisztelettel meghívjuk 2012. november 10-11-re, TÖVISSI JÓZSEF születésének 85. évfordulója alkalmából rendezett Tiszteletnapokra.

          A Tövissi József Tiszteletnapok célja: A közel másfél évszázados múltú kolozsvári magyar tudományos földrajzkutatás és -oktatás folyamatosan a Kárpát-medence egyik földtudományi központja volt néhány jeles és meghatározó egyéniségnek köszönhetően. E terjedelmes háló egyik kimagasló alakja Tövissi József, akinek születése 85. évfordulója alkalmából kívánunk tisztelegni úttörő tudományos kutatói és oktatói tevékenysége előtt. A Tiszteletnapokat a természettudós tudományos tevékenységének főbb kutatási tárgyai köré szervezett konferenciával szeretnénk megvalósítani. A konferencia célja rávilágítani a Tövissi József által elért eredmények helyére a tudományban illetve a későbbiekben az ezekre is épült mai ismeretek bemutatása, alkalmazása és bővítése.

A Tövissi József Tiszteletnapok időpontja és helyszíne: 2012. november 10-11., Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Földrajz Kar (Kolozsvár, Mikó (Clinicilor) utca 5-7. sz.), amfiteátrum (S43-as terem).

Bármilyen kérdést vagy ötletet szívesen várunk a Aceasta adresa de e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat ca a putea vizualiza pagina. drótposta címre.

A szervezők:

Cholnoky Jenő Földrajzi Társaság

Cholnoky Jenő Szakkollégium

Pál Zoltán, BBTE Földrajz Kar

Lengyel Hunor, egyetemi hallgató, BBTE Földrajz Kar

Wanek Ferenc, nyugalmazott egyetemi tanár

Imecs Zoltán, BBTE Földrajz Kar

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Impresszum | Kapcsolat

© 2006 Cholnoky.ro