• Magyar
  • English
  • Romana
Tövissi József
Konferencia
Program
Jelentkezés
Tiszteletkötet
Digitalizált térképek a Hagyaték / Térképtár menüpontban!  Újdonságok a Hagyaték oldalon!  

A konferencia:

A Tövissi József Tiszteletnapokat a természettudós tudományos tevékenységének főbb kutatási tárgyai köré szervezett konferenciával szeretnénk megvalósítani. A konferencia célja rávilágítani a Tövissi József által elért eredmények helyére a tudományban illetve a későbbiekben az ezekre is épült mai ismeretek bemutatása, alkalmazása és bővítése. A tudományos eredményei mellett szeretnénk tisztelegni oktatói és közösségépítő személyisége előtt is.

A konferencia részeként sor kerül egy kirándulásra is, amely alkalmával ellátogatunk egy jellegzetes Kolozsvár környéki geomorfológiai jelenséghez, a mezőségi suvadásokhoz. A Tövissi József Tiszteletnapok záró része a kirándulás utáni közös ebéd.

A konferencia fő területei: folyómeder-változás, távérzékelés, geomorfológiai térképezés, az Olt-folyóval kapcsolatos földtudományi eredmények, folyó kaptáció. Ugyanakkor szívesen várunk bármilyen tudományos eredményt, amely kapcsolódik Tövissi József munkásságához.

A konferencia hivatalos nyelve: magyar.

A konferencia időpontja és helyszíne: 2012. november 10-11., Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Földrajz Kar (Kolozsvár, Mikó (Clinicilor) utca 5-7. sz.), amfiteátrum (S43-as terem).

A Tövissi József Tiszteletnapok első körlevele letölthető itt .

A Tövissi József Tiszteletnapok második körlevele letölthető itt .

A konferenciával kapcsolatos kérdéseiket, észrevételeiket megkérjük írják meg a This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it drótposta címre.

 

Impresszum | Kapcsolat

© 2006 Cholnoky.ro