• Magyar
  • English
  • Romana
Bemutató
Témák és csapatok
Fotógaléria
Digitalizált térképek a Hagyaték / Térképtár menüpontban!  Újdonságok a Hagyaték oldalon!  
Bemutató

A Cholnoky Jenő Földrajz Szakkollégium azzal a céllal jött létre, hogy intézményesített formában felkarolja, támogassa, fejlessze és irányítsa a Babes-Bolyai Tudományegyetem Földrajz Kara magyar tagozatán zajló tanár-diák tudományos együttműködést, kutatómunkát. A Földrajz Szakkollégium a 2005/2006 tanévben már működő Alkalmazott Környezetföldrajz és a Regionális tanulmányok Szakkollégiumok egyesüléséből jött létre. Az első szakkollégiumi év eredményeiről készült részletes beszámoló elérhető itt.

Az időközben eltelt 1 év újabb eredményeket hozott. A 2006-2007-es tanév egységes beszámolója itt olvasható. 

A Szakkollégium keretet nyújt olyan tevékenységek megszervezésére, amelyek a tantervi keretek között nyújtott ismeretanyagot kiegészítik, bővítik, színesítik. A Szakkollégium tutoriális rendszerben működik, azaz adott kutatási téma köré csoportosult tanárok vagy kutatók tutorként irányítják a témához csatlakozó szakkollégiumi hallgatókat.

A szakkollégiumba felvételt nyert hallgatóknak lehetőség nyílik olyan előadásokat hallgatni, amelyekre nincsen lehetőség a tantermi keretek között, lehetőség nyílik csapatmunkában résztvenni, elsajátítani a tudományos kutatások módszereit, és nem utolsó sorban saját kutatást végezhetnek a megfelelő témakörben.

A legjobb szakkollégiumi dolgozatokat megjelentetjük a Collegium Geographicum hasábjain. Lehetőség adódik a szakkollégiumi dolgozatokat bemutatni a Földrajz kari TDK-n, a Környezettudományi TDK-n, az ETDK-n, az OTDK-n, a romániai földrajz karok diáktudományos szimpóziumain, illetve az országban és külföldön szervezett szakmai konferenciákon.

A Szakkollégium vezetője:  Pál Zoltán tanársegéd, BBTE Földrajz Ka,  Magyar Földrajzi Intézet

Tutorok

Bartók Blanka tanársegéd, BBTE Földrajz Kar, Magyar Földrajzi Intézet

Dr. Bartos-Elekes Zsombor,  BBTE Földrajz Kar, Magyar Földrajzi Intézet

Dr. Benedek József egyetemi tanár, BBTE Földrajz Kar,  Magyar Földrajzi Intézet

Dr. Imecs Zoltán adjunktus, BBTE Földrajz Kar,  Magyar Földrajzi Intézet

Dr. Kurkó Ibolya adjunktus,  BBTE Földrajz Kar,  Magyar Földrajzi Intézet

 


 

 

 

 

Impresszum | Kapcsolat

© 2006 Cholnoky.ro